De bevindingen van Amir, onze nieuwste Sherpa

“De bevindingen van Amir, onze nieuwste Sherpa”

Na het vervullen van uiteenlopende functies binnen de IT, zoals het implementeren van P2P processen en ERP systemen bij een zorginstelling en als consultant/ Trainer bij een ERP softwareleverancier heb ik enige tijd geleden de overstap gemaakt naar Dutch Sherpa’s, een organisatie voor management consulting.

Wij kennen de sherpa’s als gedreven en betrouwbare gidsen bij de zware expedities in de Himalaya die je ondersteunen bij het bepalen van juiste richting en actief hepen en ontzorgen met het bereiken van je doel. De Dutch Sherpa’s doen niet anders. Zij leiden en begeleiden ondernemingen op het moeilijke pad van de bedrijfsprocessen met het doel de bedrijfsvoering te helpen optimaliseren.

En wat is mijn rol als sherpa hierin?
Ik bied de klant alle gewenste en noodzakelijke hulp om het ERP/P2P softwarepakket te implementeren. De uitvoering van een ERP/P2P project is vaak erg complex.
Vele organisaties hebben niet de tijd, noch de kennis in huis om dit op eigen kracht te doen.
Zo worden bedrijfsprocessen vaak onvoldoende geanalyseerd; of adequaat en toekomstbestendig ingericht, ook wordt de software vóór de ingebruikname niet of onvoldoende getest. Dit kan leiden tot onduidelijkheid, miscommunicatie en dus tot vertraging.

Maar ook na afloop van het implementatietraject blijven collega’s vaak nog met onduidelijkheden zitten. Velen weten niet of nauwelijks hoe de werkprocessen op grond van de nieuwe software in z’n werk gaat. Het is dan ook geen wonder dat er binnen een ERP/P2P systeem vaak niet optimaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige en dus betaalde functionaliteiten.

Als sherpa zijn we gewend om nauw samen te werken met de klant en ons in te leven in zijn problemen en uitdagingen. Samen met klant zorgen we voor een optimaal resultaat.

De klant mag van mij verwachten dat ik als Sherpa consultant het parcours van implementatie actief begeleid vanaf de analyse tot aan de oplevering.
Dit parcours bevat o.a. de volgende stappen:

  1. De wensen en eisen van de organisatie duidelijk in kaart te brengen.
  2. Het proces van implementatie optimaal, dus binnen scope en op tijd te voltooien.
  3. De software afdoende te testen.
  4. De collega’s te begeleiden bij het gebruik van de software.

Mijn rol eindigt als de software goed functioneert, processen effectief zijn geïmplementeerd en de klantorganisatie mij niet meer nodig heeft.

Bent u als organisatie toe aan nieuwe software of aan implementatie/optimalisatie van uw huidige proces en software, neem dan contact met mij op telefoonnummer (06 39842088) of per e-mail (Amir@dutchsherpas.nl).

Ik of een van mijn collega sherpa’s gaan graag samen met u de uitdaging aan en helpen u graag uw ambities waar te maken.

Amir Mohammady

Consultant/Projectleider bij Dutch Sherpas te Oisterwijk.