“We hebben het allemaal op orde”

“We hebben het allemaal op orde”

Sinds kort werk ik voor Dutch Sherpas, een startup die de klanten wil begeleiden bij het optimaliseren van bedrijfsvoering processen om te komen tot een bepaald doel.

Ik geloof heilig in continu verbeteren, ben in het verleden niet voor niets Lean Six Sigma GreenBelt training gaan doen. Er zit een drang in mij om te leren en het geleerde toe te passen. Voor individuen en voor bedrijven kunnen er verschillende grondslagen aan te pas liggen. Ikzelf wil gewoon niet dezelfde fouten blijven maken en ben erg nieuwsgierig aangelegd. Nieuwe dingen intrigeren me en als ik er iets in zie wil ik het ook graag toepassen. Als ik van A naar B ga, vind ik het leuk om uit te zoeken wat de meest optimale route is. De meest optimale route is erg afhankelijk van je doel. Wil je een mooie route door de natuur, of wil je b.v. het snelst ergens komen.

Een startup heeft voor mij de voordelen dat ik een gevarieerd werkpakket heb. Niets mooiers dan alles lekker door elkaar doen maar toch in een structuur. Een gevarieerd werkpakket is voor mij erg belangrijk, ook al moet je soms iets doen wat minder bij je past. In mijn geval is dat koude acquisitie. Gelukkig zit wel in mijn aard dat ik ook niet leuke zaken oppak omdat ik mijn doelen wil behalen. Dus met frisse moed ben ik hieraan begonnen.

Wat mij opvalt in de reacties, als ik die al krijg, is dat het merendeel van de mensen aangeeft dat ze geen interesse hebben omdat ze, zoals ze zelf zeggen, hun bedrijfsvoering al op orde hebben. Het is een soort van virtuele muur waar ik dagelijks tegenaan knal. Omdat ik, zoals al eerder vermeldt, graag leer, wil ik graag uitzoeken waarom ik die muur steeds tegenkom. Wat doe ik fout, wat doe ik goed en waar zit de optimalisatieslag?

Als ik eerst naar mezelf kijk merk ik dat ik te snel naar de inhoud ga. I.p.v. rust te bewaren en rustig de relatie tot stand te brengen, ga ik vaak al teveel de diepte in en raak ik de andere kant ‘kwijt’. Mijn belangen zou ik ook beter kenbaar kunnen maken. Zo wil ik graag bij een organisatie binnen komen om vanuit mijn kracht hun processen te toetsen, analyseren en optimaliseren. Ik word vrolijk van tevreden klanten. Het levert mij ook weer meer ervaringen op en  uiteindelijk natuurlijk ook een succesvol Dutch Sherpas.

Wat zouden de belangen kunnen zijn voor de persoon aan de andere kant van de lijn? En hoe krijg ik de ruimte om hierover te praten i.p.v. gelijk die muur tegen te komen? Het kan namelijk in je belang zijn om besparingen te realiseren of de capaciteit beter te managen waardoor je bovengemiddeld je functie uitvoert. Of bevestiging krijgen dat je het goed op orde hebt, een toetsing als het ware. Je kunt met een check ook risico’s vermijden of acceptabel maken. En het is altijd goed om je alternatieven op orde te hebben.

Neem gerust contact met mij op als je een keer wilt praten of discussiëren over het wel of niet op orde hebben van de bedrijfsprocessen en wat je belangen zijn, 06-29286473.

Vera Balledux is consultant/project manager bij Dutch Sherpas, heeft een GreenBelt en is altijd op zoek naar verbetering. vera@dutchsherpas.nl